Het gebruik van je creditcard als debetkaart met een vast bedrag op je bankrekening kan geweldig zijn om je te helpen besparen. Door je kaart alleen te gebruiken voor de dingen die je nodig hebt en deze elke maand af te betalen, bouw je een positieve kredietwaardigheid op en verdien je beloningen voor de dingen die je koopt. Dit kan je leven op de lange termijn veel gemakkelijker maken, vooral als je probeert te sparen voor zoiets als een huis of een bruiloft. Daarnaast zijn er verschillende andere kleine dingen die je kunnen helpen meer uit je geld te halen, zoals het gebruik van een goedkope creditcard, je geld beheren en speciale aanbiedingen krijgen, enzovoort. Hier zijn de uitleg.

Een goedkope creditcard gebruiken

Met een goedkope creditcard, eentje die geen jaarlijkse kosten in rekening brengt en lage rentetarieven heeft waardoor je op termijn geen honderden euro’s aan rente hoeft te betalen. Je kunt het gebruiken in plaats van een bankpas om je uitgavenpatroon bij te houden, vooral voor die kleine terugkerende uitgaven zoals koffie of lunch. Vertrouwen op contant geld of pinpassen voor deze kleine dingen is een probleem, omdat het gemakkelijk is om ze te vergeten en ze op te laten tellen. Een goedkope creditcard, mits verantwoord gebruikt, is een betaalbaar hulpmiddel om je kleinere aankopen op dezelfde kaart te zetten als grotere, zodat je gedwongen wordt alles samen te overwegen wanneer je elke maand het saldo gaat afbetalen. Op die manier zal je meer attent zijn wanneer je je geld met de kaart wilt uitgeven, wat je uiteindelijk zal helpen geld te besparen.

Beheer van het geld dat op je kaart komt

Door te bepalen hoeveel geld er elke dag op je kaart wordt gezet, krijg je veel meer controle over wat je kunt uitgeven, omdat je precies weet hoeveel er al op je rekening staat. Dit kan geweldig zijn als je een budget wilt maken voor een aanstaande uitgave of als je er gewoon een gewoonte van wilt maken om bewuster te zijn over waar je geld naartoe gaat. Misschien merk je dat als je dit eenmaal doet, je het niet eens meer mist om geld uit te geven aan triviale dingen, omdat je al hebt besloten dat het daar niet voor bedoeld is.

Ontvang speciale aanbiedingen van je creditcardaanbieders

Creditcardmaatschappijen hebben vaak speciale aanbiedingen voor zaken als vliegtickets of hotelovernachtingen, en ze geven je die deals automatisch als je hun kaarten gebruikt bij het doen van je aankoop. Als er bepaalde services zijn die je regelmatig gebruikt, kijk dan of ze een korting bieden als je je bij hen aanmeldt met je creditcard. Bijvoorbeeld, in plaats van hier en daar een wasstraat te hebben, kun je je  in plaats daarvan aanmelden voor een automatisch autowasabonnement dat je creditcard elke keer dat het nodig is in rekening brengt. Dit bespaart je tijd en het bespaart de winkel geld omdat ze de betaling niet via hun reguliere kassa hoeven te verwerken. Bovendien bieden sommige creditcards cashback-beloningen die overal voor kunnen worden gebruikt. Soms zijn er zelfs dingen die beter zijn dan cashback-beloningen, zoals airline miles of hotelpunten die kunnen worden gebruikt voor gratis reizen. Als dit allemaal goed voor je klinkt, bekijk dan enkele aanbiedingen van je creditcardmaatschappij en kijk of er iets is dat meer uit je geld haalt voor minder inspanning van jouw kant.