Led wall besturing van afstand

Video wall

Werkzaamheden die moeten worden verricht voordat we op afstand uw Led wall kunnen beheren.

Soms vragen klanten of wij ze kunnen helpen omdat hun Led wall niet werkt. Normaal gesproken kunnen wij dit op afstand bekijken. We doen dit dan via het internet. Tijdens dit proces moet de koper wel wat meer weten over het Led wall en moet hij een analyse van het Led wall uitvoeren. Als de klant dit kan en dit voorbereidende werk kan doen kunnen wij op afstand vrij makkelijk service verlenen en kunnen we dus vrij snel en succesvol een gebroken Led wall repareren.

Als u problemen heeft met uw Led wall dan zijn er twee mogelijke problemen. Het eerste probleem kan een hardware probleem zijn. Dan kunnen wij het ook niet op afstand repareren. Maar vaak zul je zien dat het een softwareprobleem is. Dat er bijvoorbeeld geen configuratie file aanwezig is. Deze kunnen wij makkelijk installeren en dan zult u zien dat het Led wall het snel weer doet. Deze configuratie file is een RCG bestand. Vaak krijgt u deze ook meegeleverd als u een Led wall aanschaft, bewaar deze dan ook goed. Eerst moeten we dus de hardware controleren. Zorg ervoor dat alle signaalkabels juist zijn aangesloten.

1. Hieronder zie je in de afbeelding een ontvangstkaart van een Led wall met een bepaalde markering. “HUB75B”

2. de hub kaart moet wel overeenkomen met de kaarten in de andere led schermen.

In het plaatje hierboven kunt u zien dat hij is gemarkeerd als “hub75B”, en in de LED module vinden we bijvoorbeeld ook een weergave alleen is dit “hub40” Hub75 and hub40 dit betekent dat ze verschillende connectoren hebben. Dit is dus een verschil in connector pins. Let er dus op dat de hub kaart van de ontvangstkaart en van de LED module van hetzelfde type zijn.

3. Het voltage van de controlekaart. De spanning moet 5V zijn. Als de voeding aan staat brandde  er twee lampjes. Een lampje is rood welke aangeeft dat er spanning op staat en deze brand continu. Daarnaast is er een groen lampje en deze geeft aan dat er signaal binnenkomt. Dit lampje knippert dan ook.

4. We hebben ook een foto nodig van de LED module, zowel de voorkant als de achterkant.

Dan weten we welk type LED module er gebruikt is. We hebben deze informatie nodig voor de configuratie file. We moeten ook de totale afmeting van het Led wall weten en natuurlijk de resolutie van elk kabinet maar dit is nog niet genoeg. Als het Led wall niet door ons geproduceerd is weten nog steeds niet wat de lay-out van de PCB is. Als we dus op afstand willen besturen dan moeten wij heel veel dingen gaan testen omdat we het niet zeker weten. Dit kost erg veel tijd

5. Zelf test. Met wat basisinspecties kunnen we de testmode van het Led wall zelf aanzetten.

We halen dan de ethernet kabel eruit en zette het Led wall aan. Druk op de zwarte reset knop die aangegeven is in het plaatje hierboven. Hou deze ongeveer 10 seconden ingedrukt en dan wordt de kaart gereset. Als er dan toch nog niks gebeurd kunt u het Led wall weer uitzetten en de knop indrukken en dan het Led wall weer aan zetten terwijl u de knoop 30 seconden ingedrukt houdt dan reset u nogmaals de kaart van het led scherm. Als het Led wall goed is gaat het nu een volledig rood groen blauw of wit weergeven. Zelfs als de RCG file verloren is gegaan dan zal er in een bepaald patroon deze kleuren worden weergegeven als je nog steeds geen beeld hebt probeer dan een andere ontvangstkaart. Het is bijna onmogelijk dat alle ontvangstkaarten kapot zijn. Dan moet er echt is vreselijks gebeurd zijn en ongelooflijk veel spanning bijvoorbeeld door blikseminslag op hebben gestaan. Als je tijdens deze tests een goed beeld krijgt dan betekent dit dat de hardware goed is en dan kunnen we op afstand de software van het Led wall gaan bekijken. Voor meer info kun je terecht bij Leddisplayexpert.nl