Koolstofweefsel voor diverse doeleinden

De naam koolstofweefsel zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen maar grote kans dat je iets in huis hebt dat ervan gemaakt is. Het kent namelijk diverse toepassingen waaronder in sportartikelen en bijvoorbeeld ook in fietsen en auto’s.

Opbouw van koolstofweefsel

Koolstofweefsel is opgebouwd uit duizenden carbonvezels. Deze worden aan elkaar gemaakt en daarmee ontstaat koolstofweefsel. Het weefsel kan afzonderlijk gebruikt worden om bepaalde producten mee te maken maar het wordt ook vaak gebruikt in combinatie met kunsthars om er zo tal van artikelen mee te kunnen maken.

Eigenschappen van de combinatie

Koolstofweefsel heeft in combinatie met kunsthars een aantal speciale eigenschappen waardoor het uitermate geschikt is om bepaalde producten mee te maken. Zo is het licht in gewicht, bestand tegen water en roest het niet. Daarnaast kan het goed tegen hoge temperaturen en door de stugheid is het voor veel producten een goede grondstof omdat de kans op slijtage of breken klein is.

Toepassingen van koolstofweefsel met kunsthars

Koolstofweefsel vormt een versterking voor het hars dat daardoor extra stevig wordt. Het mengsel wordt onder andere gebruikt om sportartikelen zoals hockeysticks, surfplanken of fietsen mee te maken maar kent ook toepassingen in de auto-industrie. Daarnaast wordt het gebruikt om protheses mee te maken en kent het bepaalde toepassingen in de luchtvaart. Koolstofweefsel is zowel voor particulieren als bedrijven te koop en kun je ook eenvoudig online bestellen.