Waar kun je werken als engineer?

engineering Alkmaar

De wereld kan niet zonder engineers. Vooral in de tijd dat alles technisch is en daarnaast ook zich steeds maar blijft ontwikkelen op het gebied van de techniek, is het onmkgelijk om een wereld in te beelden zonder engineers. Daarom is er ook aardig wat werk te vinden in de technische branche en worden er op vele plekken in het land engineers gezocht. Maar, wat houd het precies in en waar kun je aan het werk als engineer?

engineering Alkmaar

Het werk van een engineer

Engineering is afgeleid van engineer, en dat betekent ingenieur. Het woord gaat helemaal terug naar het jaar 1930. Het gaat dan om een ingenieur die zich bezighoudt met elektrische apparaten. In de tijd 1930 waren dit altijd elektrische monteurs die zicht bezighielden met militaire apparaten. Nu tegenwoordig houdt een ingenieur of een engineer zich bezig met zijn wetenschappelijke kennis om problemen op te lossen in de elektrische wereld. Je kunt te maken hebben met een engineer op het gebied van elektronische systemen in de voertuigen, in de veiligheid en in de ICT. Je hebt dus werkelijk een goede HBO opleiding nodig om het werk uit te kunnen voeren. Daarnaast dien je ook kennis te hebben van verschillende bedrijfstakken. Je kunt hierbij denken aan de chemische bedrijfstakken, de voedsel en elektronica bedrijfstakken en ook de medische takken. In al deze verschillende bedrijfstakken zijn engineers nodig.

Waar kun je aan de slag als engineer?

Zodra je de studie voor engineer hebt afgerond, kun je op zoek gaan naar een bedrijfstak waar je je het meeste aangesproken voelt. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld veel meer affiniteit hebt met de medische wereld, of dat je juist interesse hebt in het werken bij defensie. Er zijn verschillende manieren waarop je aan een baan kunt komen in deze branche. Zo kun je bijvoorbeeld zelf gaan zoeken naar een vacature via een vacaturebank. Maar, dit is niet altijd handig omdat je dan een hele selectieprocedure aan moet gaan. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te melden bij een engineering bureau. Engineering Alkmaar is hier een voorbeeld van. Bij Engineering Alkmaar meld je je aan en vervolgens zal er een passende baan voor je worden gezocht in Alkmaar en omgeving.

Zonder engineers kunnen we tegenwoordig niet meer. Het is een branche waar aardig wat werk in te vinden is.