Vijg: hemels fruit met een goddelijke smaak uit het Midden-Oosten

Als we het hebben over enkele van de lekkerste vruchten ter wereld, zullen vruchten zoals mango, aardbei, appel en enkele andere veelvoorkomende smakelijke vruchten zeker opduiken. Als we echter vijg noemen als een van de lekkerste vruchten ter wereld, zal niemand dat tegenspreken, vooral degenen die het hebben geproefd. Ze zullen het er allemaal over eens zijn dat vijgen een van de lekkerste vruchten ter wereld is. De smaak past bij zijn naam als de vrucht van de hemel. De bijnaam blijft echter bij vijg, niet vanwege de smaak, maar vanwege het feit dat het vele malen is genoemd in heilige boeken van sommige religies zoals het christendom, de islam, Boeddha en Hindi.

Redenen waarom de vijg de vrucht van de hemel wordt genoemd

Hoewel de bijnaam ‘de hemelse vrucht’ wordt gegeven aan vijgen die van een vijgenboom komt, komt van het hierboven genoemde feit, we kunnen ook zeggen dat er een reden is dat deze vrucht vaak wordt genoemd in heilige boeken. De reden kan zijn vanwege de goddelijke smaak waardoor iedereen die het ooit heeft geproefd ernaar verlangt om het opnieuw te kunnen proeven. Een andere reden kan zijn dat zowel vijgenbomen als vijgen zelf afkomstig zijn uit de regio’s rond het Midden-Oosten, die ook de landen van profeten worden genoemd vanwege het feit dat de meeste profeten van de God daar opkwamen. Het zou dus veel gemakkelijker moeten zijn om door de lokale bevolking daar te worden begrepen, omdat het fruit en de boom daar vandaan komen.

Hoe cultiveer je vijgenbomen?

De goddelijke smaak van vijgen wordt erkend door mensen over de hele wereld en moedigt hen aan om vijgen te kunnen proeven wanneer ze maar willen. Helaas maakt de aard van vijgen dat ze niet meer kunnen rijpen nadat ze zijn geoogst, ze zijn zeer ongeschikt voor reizen over lange afstanden, omdat ze zeker zullen rotten voordat ze hun bestemming bereiken. Dit dwingt mensen om hun vijgenbomen in hun thuisland te planten en te kweken. Gelukkig is het kweken van een vijgenboom niet zo moeilijk. We hoeven alleen het klimaat en de temperatuur van de plaats van herkomst, het Midden-Oosten, na te bootsen en een vijgenboom zal zeker goed kunnen groeien.