Heeft de natuur een handje nodig?

Duurzaam boombeheer is een begrip wat steeds vaker gehoord wordt. Het is van grote waarde geworden in onze samenleving. Sterker nog het is van essentieel belang. Je zou zelfs kunnen spreken van een grote noodzaak. We kunnen er niet meer om heen. We kunnen niet meer zonder. Maar waarom eigenlijk niet? Kan de natuur niet gewoon met rust gelaten worden? Laten we de natuur gewoon zijn gang gaan! Dat zou toch heel mooi zijn. Duurzaam boombeheer, wat houdt het eigenlijk precies in?

Zoveel bomen

Bomen kom je overal tegen in Nederland. Met de aanwezigheid van ongeveer honderdzestig miljoen stuks is dat heel verklaarbaar. Waar je ook bent, de groene infrastructuur wordt gevuld met bomen. Ze staan in parken, begraafplaatsen, tuinen, straten en natuurlijk bossen. Net als planten en struiken hebben ook de grote gewassen met een houten stam onderhoud nodig. Anders zouden er onveilige situaties kunnen ontstaan. Wortels die boven het trottoir uitgroeien en voor ongelijke stoeppen zorgen. Takken die losraken en op auto’s of mensen vallen. Duurzaam boombeheer is noodzakelijk in de Nederlandse samenleving.

Het belang van het duurzaam beheer van bomen

Goed onderhoud door ervaren boomverzorgers voorkomt onveilige situaties. Het creëert een veilige leefomgeving, doordat de bomen op de juiste momenten gesnoeid worden bijvoorbeeld. Het is zinvol dat er in Nederland een beroep wordt gedaan op een adequaat en duurzaam boombeheer. Hier zijn verschillende vakmensen voor, die met hun kennis en expertise kunnen zorgen voor gezonde bomen. Dat de takken de juiste kant op blijven groeien en niet naar beneden bungelen. De juiste verzorging zal als resultaat voor een langere levensduur zorgen.