Apache Kafka leren in een training

Apache kafka training

Interesse in Apache Kafka en wil je hier meer over weten? Kijk dan eens naar de Apache kafka training. Je leert hoe je schaalbaar, efficiënt, snel, betrouwbaar en stabiel werkt. Kafka is in korte tijd, onder andere door deze eigenschappen, erg populair geworden. Het platform behandelt real-time data feest en lost daarmee verschillende use-cases op rond gegevensverwerking. Het wordt gebruikt als berichtenwachtrij, gedistribueerd logboek en stream processor. De hands-on training biedt je een solide basis omtrent de mogelijkheden binnen het platform, je weet dus hoe je het zelfstandig kan inzetten en gebruiken. De training is vooral bedoeld voor Java ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het werken met de Kafka en beperkte ervaring ermee hebben. Er gaat in de training veel aandacht naar het programmeren en maken van Kafka clients. Dit kan je direct gebruiken voor een project. 

Apache kafka training

De coach

Mireille is de coach van de training. Ze is al jaren software developer en vind het geweldig om mooie en waardevolle applicaties te bouwen die meerdere complexe problemen kunnen oplossen. Ze is een doorzetter en stopt niet voordat ze exact weet hoe iets werkt. Deze kennis deelt ze dan ook graag met de wereld. Mireille heeft veel ervaring met Apache Kafka. Ze heeft de toepasbaarheid in meerdere projecten bewezen en is daarnaast ook zeer enthousiast over dit platform. 

Wat heb je geleerd na de cursus?

Na de training kun je in ieder geval het volgende toepassen:

  • De basisconcepten van Kafka begrijp je. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en hoe gebruik je deze? Je weet meer over de architectuur van Kafka, wat brokers zijn, de rol van Zookeeper en hoe de communicatie tussen producers, consumers en brokers werkt.
  • De organisatie van data: ofwel wat topics, partitions en replica’s zijn. Je kunt een lokale Kafka-omgeving installeren en verschillende opdrachten uitvoeren via de CLI. 
  • Het programmeren via de Java API, met aandacht voor consumers en producers.
  • Je weet hoe je een lokaal ontwikkelomgeving opzet en je kan Kafka Clients programmeren en testen. Je werkt met unit en integratietesten en met de embedded Spring Kafka test containers. 
  •  Je kent het Spring Kafka Framework.
  •  Je kunt een Kafka component toevoegen aan je Kafka cluster.
  •  Je kan werken met de messaging delivery guaranteed en snapt hoe ordering werkt.
  • Je kan errors voorkomen en detecteren en afhandelen.
  • Snapt de retry strategies in de Kafka consumer en weet welke metrics geschikt zijn om te monitoren en om berichten te traceren.
  • Je weet wat de basisconcepten zijn van het stream processing en kan een Kafka stream applicatie maken.

Interesse in een training?

Wil je de training volgen? Je kan je aanmelden via de website. Mocht je interesse hebben in andere trainingen, dan kan dit natuurlijk ook! Je kan jezelf de hele tijd door ontwikkelen bin Expandior, op het gebied van Agile en Scrum, Data Engineering en Science, SAFe, security en Cloud Technology. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op, er kan gericht gekeken worden wat het beste bij je past en wat je leerdoelen zijn.