Afscheid in een blokhut bij uitvaart zorgcentrum Leiden

Iedereen gaat het in zijn of haar leven wel een keer meemaken dat er iemand in je directe omgeving komt te overlijden. Natuurlijk wil niemand hier bij stil staan, maar zodra er iemand in je directe omgeving is overleden moet het een en ander wat betreft de uitvaart worden geregeld. Zelf heb ik al meerdere begrafenissen/ crematies meegemaakt en allemaal zo standaard. Het was voor mij dan ook een verrassing toen ik op het internet de mogelijkheid zag om bij uitvaart zorgcentrum Leiden afscheid te nemen. De ruimte waar de overledene in komt te liggen heeft de vorm van een blokhut. 

Een mooi afscheid

Doordat de familie en de uitvaartbegeleider de sleutel van de blokhut krijgen is het mogelijk om dag en nacht afscheid van de overledenen te nemen. Normaal bij een afscheid krijg je maar een half uur de tijd en daarna moet je weg zijn. Hier bij De Kleine Poort, een afscheidsruimte zit er zelfs een klein keukentje in de blokhut waar je eventueel wat te eten kan maken.

Mijn oma is pas overleden en toen hebben wij ook gebruik gemaakt van de  faciliteiten hier bij De Kleine Poort. Samen met de familie konden wij rustig afscheid nemen en de rest van de begrafenis regelen.