De dynamiek van de functie medewerker binnendienst

Bij elk bedrijf van enige omvang is er wel een afdeling waar je als commercieel medewerker binnendienst aan de slag kunt. In die functie zorg je voor de verbinding tussen de klanten en het bedrijf. Dat betekent dat je een omvangrijk en afwisselend takenpakket hebt. Want je zorgt ervoor dat bestaande klanten met vragen over hun product naar de serviceafdeling worden doorverwezen, en dat nieuwe klanten met de afdeling verkoop in contact worden gebracht. Als medewerker binnendienst ben je er dus voor verantwoordelijk dat elke klant tevreden is en blijft. Je hebt dus behoorlijk veel invloed op het bedrijfsresultaat. Dat is een hele verantwoording.

De medewerker binnendienst is de spin in het web

Als medewerker binnendienst heb je veel contact met klanten en leveranciers, maar ook met je collega’s van de afdeling verkoop op kantoor en in de buitendienst. Samen met die collega’s zorg je er in eerste instantie voor dat de producten naar alle tevredenheid bij de klant terecht komen en op een juiste manier worden ingezet. Om nieuwe klanten te werven werk je mee aan verkoop- en marketingacties. En tijdens de gesprekken met de klanten kun je zelf ervaren of die acties aanslaan of niet. Als medewerker binnendienst ben je dus bij allerlei activiteiten betrokken.

Medewerker binnendienst als startpunt

Als commercieel medewerker binnendienst heb je de gelegenheid om ervaring op te doen. Het gemiddelde salaris dat daar bij hoort ligt rond de 2.050 euro per maand. Als je door wilt groeien naar een andere functie zijn er volop mogelijkheden. Je kunt promoveren naar de buitendienst of accountmanager worden. Maar ook functies als secretaresse, een plek op de boekhouding, als office manager of verkoopmedewerker behoren tot de mogelijkheden. Met de beroepsgerichte opleiding voor commercieel medewerker binnendienst bij Fabius opleidingen kun je dus alle kanten op.