Huidaandoeningen waar je last van kunt hebben

Veel mensen hebben wel eens last van huidaandoeningen. Een vervelend voorbeeld is eczeem. Hierbij kun je last hebben van bultjes, jeuk, schilfertjes en kloven in je huid. Eczeem kan bij iedereen voorkomen. Ook heeft eczeem verschillende oorzaken. Zo kan eczeem ontstaan door erfelijke factoren, of door bijvoorbeeld een allergie, ook kan het zo zijn dat eczeem helemaal geen duidelijke oorzaak heeft. Eczeem kan erg vervelend zijn in het dagelijkse leven. Wanneer je last hebt van eczeem wil je hier natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Maar wat kun je nou eigenlijk doen tegen eczeem?

Wat kun je in je leefstijl veranderen tegen eczeem?

Je verwacht het misschien niet maar wat kan helpen tegen eczeem is minder vaak gaan douchen of in bad gaan. Het water en de zeep kunnen ervoor zorgen dat de eczeem klachten erger worden. Er wordt aangeraden om maximaal 2 tot 3 keer per week te douchen of in bad te gaan en dan geen gebruik te maken van zeep. Ook bij het afdrogen kun je beter je huid afdeppen dan afdrogen, zo zal de huid niet verder beschadigen door het afdrogen. Een tweede tip die kan helpen bij eczeem is het stoppen met krabben bij jeuk. Dit is natuurlijk erg lastig, maar het krabben maakt de huid alleen maar kwetsbaarder wanneer deze al beschadigingen heeft.

Eczeem zalf tegen eczeem

Een derde tip die misschien wel het meest wordt gebruikt om van eczeem af te komen is het gebruik van eczeem zalf. Hier zijn verschillende soorten van, welke vaak voorkomt is eczeem zalf met hormonen. In deze zalf zit vaak cortisol. Een nadeel van deze zalf met hormonen kan zijn dat de werking na een tijdje afneemt en dat het in sommige gevallen je huid ook zou kunnen beschadigen. Je hebt ook alternatieve zalven waar geen hormonen in zitten. Deze zalven verminderen de roodheid en de jeuk, ook verzachten ze de geïrriteerde of gevoelige huid.