Het gebruik van reclameborden Led

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Een LED straalt licht uit als gevolg van elektrische luminescentie. Het wordt ook wel ‘koud licht’ genoemd, omdat het licht, in tegenstelling tot ouderwetse gloeilampen, niet wordt geproduceerd door een metalen gloeidraad te verhitten. De diode daarentegen zendt licht uit wanneer het door twee speciaal gecoate silicium halfgeleiders stroomt. Het is een van de meest energie-efficiënte en energiebesparende manieren om licht te produceren vooral voor Reclameborden Led. Wanneer een LED brandt, straalt deze bijna geen warmte uit. Dit vermindert het probleem van het koelen van de elektronische onderdelen.

Het werking van een LED-display

Een LED-display bestaat uit veel dicht bij elkaar geplaatste LED’s. Door de helderheid van elke led te variëren, vormen de diodes samen een beeld op het display. Om een ​​helder kleurenbeeld te creëren wordt gebruikgemaakt van de principes van additieve kleurmenging, waarbij nieuwe kleuren ontstaan ​​door licht in verschillende kleuren te mengen. Een LED-display bestaat uit rode, groene en blauwe LED’s die in een vast patroon zijn gemonteerd. Deze drie kleuren vormen samen een pixel. Door de intensiteit van de diodes aan te passen, kunnen miljarden kleuren worden gevormd. Wanneer je vanaf een bepaalde afstand naar het LED-scherm kijkt, wordt de reeks gekleurde pixels gezien als een afbeelding. Bron: https://l2l-ledscreens.com/

Verschillende factoren van een LED-display

LED is een zeer energie-efficiënte technologie, vandaar het wijdverbreide gebruik van energiebesparende LED-lampen tegenwoordig. De hoeveelheid stroom die de diodes in een LED-display gebruiken, is afhankelijk van het type display, de helderheid en het gebruik. Er zijn veel verschillende soorten LED’s en displays. Het stroomverbruik van een binnen display zal bijvoorbeeld anders zijn dan van een digitaal bord buiten, dat in direct zonlicht moet worden gezien. De helderheid van het scherm is ook een belangrijke factor. De beelden moeten helder zijn, maar het licht van het beeldscherm mag niet verblinden. Een LED-display voor buiten moet bij daglicht veel helderder zijn dan wanneer het donker wordt.