Zo nodig je je geliefden in 1-2-3 uit voor de mooiste dag van je leven!

feest

Je trouwdag is zo’n dag die je met al je vrienden en familie wil kunnen vieren. Het fijne aan zo’n mooie dag is dat je er lang naar uit kan kijken en het feest zelf dan de kers op de (huwelijks)taart is. Wanneer je je geliefden goed op voorhand warm kan maken voor jouw grote dag, kunnen ze met jou meeleven en mee aftellen naar jullie trouwdag. Hier lees je hoe je iedereen op een fijne manier op de hoogte kan brengen van je feestelijkheden.

Allereerst: de datum blokkeren in je agenda!

Bijna al je vrienden en dichte familie zullen wel op de hoogte zijn van je verloving, maar weten misschien nog niet wanneer jullie trouwdag zal plaatsvinden. Als je graag wil dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig kunnen zijn op jullie feest, stuur je best zo’n half jaar voor de trouwdatum save the date kaarten. Op dit kaartje hoef je, buiten jullie trouwdatum, geen praktische info te zetten, buiten jullie namen en adres natuurlijk! Je save the date kaarten kun je vormgeven zoals je dit zelf wenst. Het kan fijn zijn om er een foto van jullie verlovingsshoot op te zetten, maar een foto is uiteraard geen must. Je kan ook werken met folie, dat oogt erg chic. Verder kan je ook de creatieve toer op gaan en bijvoorbeeld kaartjes ontwerpen met de lay-out van een vliegtuigticket. Dat is zeker erg fijn wanneer jij en je toekomstige fervente reizigers zijn! Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos. Wanneer je je save the date kaarten online maakt, kan je je volledig uitleven!

Vervolgens: de officiële uitnodiging

De beleefdheid vraagt om je officiële trouwuitnodiging ten laatste 6 weken voor je trouwdag te verzenden. Zelfs wanneer je al een save the date kaart gestuurd hebt, vinden je genodigden het fijn om hun trouwuitnodiging op tijd te ontvangen. Op je uitnodiging staan alle praktische details van jullie trouwdag, en je zet er ook op bij welk deel van jullie grote dag jullie je genodigden verwachten. Zo voorzie je aparte info voor je vrienden en familie die de hele dag uitgenodigd zijn en voor de mensen die maar een stukje van jullie mooie dag kunnen meemaken, zoals enkel de receptie of het avondfeest. 

Lay-out van je uitnodiging

Het is heel tof om je trouwuitnodiging en save the date kaart in dezelfde stijl te maken. Je kan hier eventueel ook de rest van je decoratie op afstemmen, zoals je bedankcadeautjes, menukaarten, tafelindelingkaartjes en servetringen. Veel mensen vinden een uitnodiging en decoratie met een foto heel fijn, maar als je liever een andere creatieve richting uitgaat, is dat uiteraard ook helemaal oké! Als je dat wenst, kan je eerst een proefdruk bestellen. Zo ben je 100% zeker dat je uitnodigingen even spectaculair zijn als je trouwdag zelf!