Hoe bespaar je gemakkelijk op je autokosten

Automerken zijn continu hun eigen auto’s aan het optimaliseren op het gebied van duurzaamheid. Maar je kan ook zelf gemakkelijk je autokosten beperken. Hieronder geven wij een vijftal tips hoe je dit kan doen.

  1. Check regelmatig je bandenspanning

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de auto’s in Nederland met een te lage bandenspanning rijdt. Dit zorgt ervoor dat je auto onnodig wordt afgeremd. Dit kan per tankbeurt een aantal euro’s schelen. Dus check regelmatig je bandenspanning, dit kan op lange termijn veel geld schelen aan de pomp.

  • Laat je gas los

Door vroeg te reageren op verkeerssituaties hoef je minder vaak te remmen. Bijvoorbeeld als je een stoplicht nadert, laat simpelweg je gas eerder los. Dit scheelt brandstof en je remmen gaan een stuk langer mee. Dus laat je auto lekker uitrollen en bespaar op de gratis meters.

  • Schakel vroeg op.

Een onderdeel van het nieuwe rijden is het zo vroeg mogelijk opschakelen. Zodra je in een laag toerental rijdt hoeft je auto minder hard te werken en dit kan veel brandstof schelen. Bij dieselmotoren kun je al bij ongeveer 1800-2200 toeren naar een hogere versnelling schakelen. Bij een benzinemotor ligt dit aantal iets hoger, rond de 2000-2500. Je auto maakt misschien wat minder geluid, wat iedereen stiekem toch wel lekker vind, maar op lange termijn zal je het verschil ook merken in je portemonnee.

  • Bespaar op onderhoud

Rijd je graag lekker door? Probeer minder toch een tandje minder hard te rijden. Dit scheelt als snel een aantal euro’s in de maand aan onderhoudskosten voor je remmen, banden, olie etc. Daarnaast kan je zelf ook meer doen. Het is bijvoorbeeld niet lastig om zelf je rem- en koelvloeistof aan te vullen. Dit scheelt weer wat extra werk in de garage of kan zelf een hele rit naar de garage schelen. Naast vloeistoffen aanvullen kan je ander klein onderhoud wellicht ook zelf of zijn er mensen in je naaste omgeving die je kunnen helpen. Denk hierbij aan zaken zoals een lamp vervangen. Een kleine kanttekening hierbij. Als je het niet zeker weet, is het misschien toch verstandiger om een monteur het te laten repareren.

  • Bespaar op je vaste lasten

Je kan makkelijk besparen op je auto verzekering. Elke maand moet je een flinke premie betalen en het zou natuurlijk fijn zijn als je kan besparen op deze vaste lasten. Via vergelijkingswebsites kan je gemakkelijk inzicht krijgen in zaken zoals verzekeraars, zie autoverzekeraars op Autoverzekering.nl.Daarnaast kan je deze verzekeraars vergelijken, je premie berekenen en je verzekering afsluiten. Wij raden aan om dit regelmatig te doen aangezien je binnen een aantal minuten tot wel 200 euro kan besparen.