Alles over elektrisch rijden

Waarschijnlijk kom je steeds vaker een elektrische auto tegen op straat of rijd je er zelf wel in een! De aanschaf van elektrische auto’s zal alleen maar blijven toenemen. Door het lezen van deze blog kom je achter de voordelen van het rijden in een elektrische auto.

Geluidloos

Het is je vast al eens opgevallen, een elektrische auto maakt bijna geen geluid. In ieder geval niet zoals een traditionele benzine- of dieselauto. Dit komt omdat een elektrische auto geen verbrandingsmotor heeft. Een nadeel hiervan is dat voetgangers en fietsers de auto niet meer horen aankomen. Om veiligheidsredenen is het daarom sinds juli verplicht dat elektrische auto’s in de EU een kunstmatig geluid moeten maken. Dit geldt bij een snelheid van 0 tot 20 km per uur. 

Voordelig in gebruik

De aanschaf zal een stuk duurder zijn dan de aanschaf van een traditionele auto, maar op lange termijn is een elektrische auto goedkoper. Het vergt namelijk minder onderhoud. Dit komt doordat deze auto’s uit minder bewegende delen bestaan. Hierdoor is er minder sprake van slijtage, dus minder onderhoud! Je hoeft daarnaast ook geen aanschafbelasting te betalen en is de bijtelling lager dan bij traditionele auto’s. 

Beter voor het milieu

Een elektrische auto stoot geen milieuschadelijke stoffen uit. De auto wordt natuurlijk nog wel opgeladen aan de hand van stroom dat wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Ga je voor groene stroom? Dan ben je volledig milieubewust bezig. Ga je een elektrische auto leasen of kopen? Dat ligt helemaal aan jezelf. Wil je het liefst niet vast zitten aan een bepaald contract, dan kun je beter een auto kopen. Een voorbeeld van een elektrische auto is de BMW i3. Dit model is al enige tijd op de markt en heeft al een aantal updates achter de rug. Met dit model rijd je ongeveer 200 kilometer zonder de auto te laden. Bij een snellaadstation kun je de auto binnen 23 minuten opladen tot 80%!